Kleur & Vorm | Kinderpraktijk voor kunstzinnige therapie

Kleur & Vorm | Kinderpraktijk voor kunstzinnige therapie

Kleur & Vorm biedt begeleiding aan kinderen waarbij op een kunstzinnige manier wordt gewerkt aan de specifieke hulpvraag van het kind.
Door gerichte kunstzinnig therapeutische oefeningen in te zetten, zoals teken-, schilder- en boetseeroefeningen, hoeven er niet altijd woorden te worden gegeven aan ervaringen en gevoelens. Deze worden in de therapie op een kunstzinnige wijze in beeld gebracht door het kind.
Daar waar kinderen doorgaans verbaal worden aangesproken op hun bewustzijn, hun hoofd, wordt door het bezig zijn met kleuren, vormen en bewegingen het kind vooral aangesproken op het gevoelsgebied.
Wat centraal staat in de kinderpraktijk is dat het kind door kunst zijn eigenheid kan tonen en zo kan laten zien wat er zich bij hem of haar innerlijk afspeelt. De therapie speelt daarop in en begeleidt het kind naar een volgende ontwikkelingsstap. Kunstzinnige therapie bij Kleur & Vorm is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar en wordt (deels) vergoed door de zorgverzekeringen.
Anne van den Eijnden is werkzaam als kunstzinnig therapeut en is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën.

Voor meer informatie:
: www.kleur-vorm.nl
: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.